,

120 verksamheter miljödiplomerade

susa svmiljobas 1210x423 - 120 verksamheter miljödiplomerade

Miljöstrategen i Jönköping är glada att så många olika verksamheter har valt att miljödiplomera sig med oss som utfärdare. Vi har vi nu i början av december 2022 mer än 120 olika företag/organisationer som har ett giltigt diplom via oss på Miljöstrategen. Tillsammans gör de skillnad för miljön idag och för kommande generationer.

Miljöstrategen har arbetat sedan 1998 med miljödiplomering och är nu den största utfärdaren av miljödiplom i Sverige enligt standarden Svensk Miljöbas.

Bland de diplomerade verksamheterna märks bland annat: Borås djurpark & camping, Borås Fältrittklubb, Bubs Godis, Burde Publishing, Crenovagruppen, Domstolsverket, Elmia AB, Erikshjälpen, Friskis & Svettis Jönköping, FC-gruppen, Gina Tricot, Högskolefastigheter i Jönköping, Infobric, INUstyr, John Bauer Hotel, Jordbruksverket, Kulturförvaltningen Borås stad, Länsförsäkringar Värmland, Länsstyrelsen Jönköpings län, Mårdskog & Lindkvist, Nilörngruppen, NY Studio, Olofströmshus, Pronova Interior, PropTech Sweden, Resehuset i Jönköping, Sandatex, Teleproffs, Theofils, Tranås Resebyrå, Tress Sport & Lek, Träcentrum Nässjö, Växjöbostäder, Wisingsö Hotell & Konferens och Ädelfors Folkhögskola.

Alla miljödiplomerade verksamheter hittar du här i registret!

Vårt koncept för miljödiplomering bygger till stor del på att det ska driva på för ett utvecklande miljöarbete i verksamheten. Miljöstrategens modell bygger på att möta Svensk Miljöbas kravstandard med en samlad miljöhandbok som är enkel att använda i verksamheterna och där man inte behöver köpa dyr konsulttid för att dokumentera sitt arbete i ett ledningssystem.

susa svmiljobas 1030x579 - 120 verksamheter miljödiplomerade
Logotypen för miljödiplomerade verksamheter

Ledorden för miljödiplomering är:

Enkelt och engagerande
För att bli miljödiplomerad ska du skapa dokumenterade rutiner i verksamheten. Ett relativt litet jobb som gör stor nytta. Medarbetare i en miljödiplomerad verksamhet känner ofta stolthet över sin arbetsplats.

Tungt vägande
Mild miljödiplomering blir livet lite enklare. Exempelvis i en upphandling där du får fråga om vilket miljöansvar ni tar. Du får ofta en klar fördel jämfört med de som inte är miljödiplomerade/certifierade.

Prisvärt
Miljödiplomering är en enklare version av mer omfattande ISO 14001. Därför kostar det också lite mindre att diplomera företaget. Vill ni sedan gå vidare med ISO-certifiering är grunden redan lagd.

Läs om miljödiplomering och kvalitetsdiplomering på vår hemsida. Är din verksamhet också intresserad av miljödiplomering eller av systerkonceptet kvalitetsdiplomering?

Hör gärna av dig till oss via mail eller telefon så kan vi berätta mer om hur det fungerar!

Kontaktuppgifter

Jens Ottosson, jens@miljostrategen.se, 0708-986606

Jörgen Johansson, jorgen@miljostrategen.se, 0708-986605